«



Magic Word:
"Don't walk behind me; I may not lead. Don't walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend."

facebook twitter instagram













playback 2011-2013 :')
Posted On Sunday, December 29, 2013 @ 4:54 AM| 0 comments
Assalamualaikum hi readers! :'D

Lagi 2 hari je lagi kita nak masuk tahun barukan? Macam tak sangka dah setahun. Sekejap sangat.. Tak sangka dah tiga tahub juga tyka dekat sekolah menengah. Sekolah yang memang penuh dengan cabaran. Terlalu banyak cabaran dan dugaan. Haha act mula mula nak masuk sekolah menengah best sangat. Nak tahu sebab apa? Sebab rasa diri ni dah remaja. Dah boleh buat apa yang kita suka. Fikiran dah matang. Hahahaha konon ah dah matang time form 1. Cerita je tu :b hahaha act still teringat macam mana mula mula jadi junior dekat sekolah baru. Sumpah takut nak mati. Dah lah tak kenal sesiapa. Haha yelah, kebanyakkan semua daripada sekolah seksyen 7, sungai ramal dalam, Jalan tiga, jalan enam dan sebagainya :p hahahaha.

Benda yang paling tyka tak boleh lupa kena kerja dengan budak form 2 ramai ramai semata mata nak dapat nombor telefon tyka. Gila tak lari. Ramai kot yang kejar. Hahaha memang gila time tu. Selamat ada shahaizat. Haha konon penyelamat lah time tu :b haha okay, shahaizat tu ketua pengawas :) haha daripada situlah kenal dia. Okay dia mintak nombor telefon. But macam nak taknak je bgi, sebab baru kenalkan. So macam.. Nak ke tak? Tak ke nak? Haha macam tulah. Sebab dia handsome... Haha teragak juga time tu. But nvm, tyka bagi juga. Haha kitaorang rapat.. Rapat sangat. Sampai tyka boleh suka dia. Heh? Form 1 suka dekat form 5? Erh time tu nak tergelak pun ada. Tapi perasaan tu tak lama. Sebab tyka try jauhkan diri daripada dia. Sebab tyka anggap dia abang je :) act time tu dia pun suka tyka. Haha yang spoil kan tu, kawan tyka pula suka dekat dia. So tyka ni kan jenis suka mengalah. So tyka malas lah nak gaduh gaduh pasal lelaki. Tyka pun just lupakan jelah si sha ni, bagi dekat kawan tyka. Hahah

Then dalam bulan 4 macam tu, tyka dah ramai kawan. Terlalu ramai, haha so time tu layan jelah en. Sampailah satu haritu ada pulak sorang mamat ni add tyka dekat facebook. Act time tu memang minat dia. Minat macam macam tu je, sebab dia pengawas en dekat sch, so selalu lah nampak dia kesini kesana bawak fail, buku pengawas apa semua tu keliling sekolah. Dengan smartnya diaa. Haha siap pakai blezer. Act mula mula nampak dia. Tyka pandang je dia. Dia tak pandang pun tyka. Hahaha yelah siapalah saya untuk dipandang. Hahaha time tu anis cakap dia dah ada gf, so tyka pun. Okay okay kan jelah. Malas nak cakap banyak sebab kenal dia pun tak. Nama dia lagilah taktahu. Hahaha so tetiba dia add.. Terharulah juga. Hahaha terus approve tahu :b haha lepas approve tu. Terus chat dengan dia. Chat dengan dia gila ah macam dah bertahun tahun kenal. Hahaha dia cakap dia nak tegur sampai sch, so tunggu punya tunggu. Haha nampak dia lalu depan tyka. Dia buat taktahu je :/ so tyka pun ohh dia lupa kot. Ataupun dia tak kenal. Yelah ramai en dekat sekolah. Haha so lupakan jelah niat nak kawan rapat dengan dia. Hahaha lepas tu esoknya. Time nak turun pergi surau, ada tiga orang perempuan jumpa cakap ' atika kan? Haa kalau ada orang nak kenal, atika nak tak?' time tu dah tak sedap hati. siapa pulak nak kenal, time tu still tak kenal sangat sesiapa. Tyka pun tanya lelaki ke perempuan? Dia pun jawab lelaki. Time tu.. Hm tak bagi jawapan pun :) diam je. Haha lepas tu selang dua hari kalau tak silap. Time pagi rabu. Ada koko kan? Salah seorang daripada tiga orang masa tu datang dekat tyka, dia tanya lagi ' atika nak tak?' time tu tyka taktahu tetiba cakap ' kalau dia nak berkawan okay.. Tapi suruh dia jumpa tyka sendiri' haha lepas tu kawan dia pergi dekat dia. Then selang berapa minit. Orang yang tak diduga datang. Dia tegur dia cakap hai apa semua tu :b hahaha pengawas tu woo yang nak kenal rupanya :p happynya happynya time tu.. Hahaha. Okay blabla malas nak taip lebih lanjut :b secret hahaha.

And then, bulan lima macam tu, lagi sorang mamat ni add. Hahaha tyka dulu rajin post dekat wall orang kalau siapa yang add. Tyka lepas approve tyka sent jelah dekat wall dia thanks for add :) so dia pun reply welcome then time tu menyampah gilaaa dengan dia. Dia annoying gila. Suka desak desak. Sampailah dia try punya try nak rapat dengan tyka. Macam macam cara dia buat. Hahaha yang tak boleh bla time tu dia mintak tolong adik angkat dia. So tyka pun macam alahhh kenapa dia? Kenapa dia? Haha tak suka lah. Dia suka desak desak. And then time tu pulak tyka tengah couple dengan pengawas atas tadi tu :b so jaga batas lah. Malas nak bergaduh nanti. So macam tak layan sangat. Haha tapi dia try juga. So macam hm okay. Sampai lah satu hari tyka gaduh dengan pengawas tu. Tyka call mamat ni. Hahaha mamat ni cakap 'tyka janganlah menangis' still ingat kot. Hahaha daripada situlah kitaorang rapat. Mula mula ttm lepas tu couple dengan dia lepas break dgn pengawas tu :b

Macam macam jadi. Malas nak cerita :b esok esok ah tyka cerita. Hahaha so nak bagitahu. 2hari je lagi nak masuk tahun baru kan? Tyka nak ubah cara tyka sekarang. Tyka nak stop stalk dia and dia. Tyka nak go on dengan hidup tyka je. Tyka try untuk terima semua dengan hati terbuka :) start 1/1/2014 tyka dah takkan pandang brlakang. InsyaAllah :) tyka dah nekad :) happy happy jelah lepas ni :b tyka dah buat keputusan tyka nak ambik account KOT KOT KOT. Hahaha tak sure lagi sebenarnya :b nanti nanti ah fikir. Hahaha okaylah bbye. Happy new year! :D