«»



Magic Word:
"Don't walk behind me; I may not lead. Don't walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend."

facebook twitter instagram













Kuat.
Posted On Saturday, January 26, 2013 @ 3:33 AM| 0 comments
Assalamualaikum :) hm hai! maybe lepas ni korang akan selalu baca post dari tyka , tyka akan luahkan semuanya dekat sini. nak tahu kenapa? sebab tak ada orang yang faham apa yang tyka rasa. tyka luahkan dekat sini and dengan maha pencipta :') hmm ramai yang tanya tyka kenapa tak luahkan dekat kawan? kawan? ye.. tyka memang ada kawan. bukan seorang tapi ramai sangat. tapi tyka tahu diaorang memang tak akan faham apa yang tyka rasa , sebab diaorang tak pernah lalui macam mana tyka lalui. jalan hidup orang lain lain kan? lagipun tyka tak nak susahkan orang. so tyka buat keputusan untuk luahkan apa yang tyka rasa dekat sini :') mungkin lepas tyka luahkan tyka akan tenang. in shaa Allah :')

Tyka pening , tyka tak tahu sebenarnya hilmy nak macam mana. dulu sebelum tyka tak sayang dia. dia berharap sangat tyka sayang dia. tapi bila tyka dah sayang dia macam ni? hm dia buat tyka macam tak wujud :') honestly tyka memang tak kuat. tapi kawan kawan , kakak angkat tyka banyak support tyka. kekuatan tu datang balik. kadang kadang hilmy okay. kadang kadang dia bad mood walaupun dia tak bagitahu yang dia badmood , dari cara dia pun tyka dah tahu. cara dia txt tyka pun nak tak nak je sekarang.. seriously tyka terasa sangat dia buat tyka macam tu.. tapi tyka tak pernah bagitahu dia. nak tahu kenapa? sebab kalau tyka bagitahu mesti kitaorang akan gaduh. tyka taknak gaduh.. tyka tak boleh gaduh dengan dia. kalau tyka gaduh dengan dia tyka rasa macam sebahagian dari hidup tyka hilang. since kitaorang gaduh besar masa tu tyka tak berani nak tegur dia kalau dia ada buat tyka sakit hati ke apa. tyka pendam sorang sorang.

Dia tak bagi tyka rapat dengan lelaki. dia tak suka tyka panggil 'I , YOU' dengan lelaki. since dia bagitahu tu tyka dah tak berani nak rapat dengan mana mana lelaki. nak panggil 'I , YOU' pun dah tak. setiap kali tyka online facebook kalau ada mana mana lelaki yang IM tyka mesti tyka terus tukar jadi offline. nak jaga hati dia :') hmm kadang kadang kalau lelaki jumpa tyka dekat sch pun tyka takut sangat. tyka takut ada sesiapa report dekat dia. dia bagitahu benda tak betul ke.. hmm kalau nak mintak buku ke apa mesti tyka suruh erin yang mintakkan. takpun tyka suruh erin temankan tyka. supaya orang tak salah faham :') hmm..

Jujur tyka cakap hilmy yang sekarang bukan hilmy tyka kenal dulu. hilmy sekarang.. hm lain sangat. hm dia dah tak jaga hati tyka macam dulu. hmm orang panggil dia sayang pun dia diam je. hmm Allah je yang tahu macam mana perasaan tyka. hmm tyka macam orang dah tak ada perasaan. dulu kalau ada orang minat dia ke apa. dia cakap dia taknak ambik tahu. tapi sekarang? dia yang layan :') hmm tyka tak tahu sama ada dia still sayang tyka ke tak.. macam macam tyka fikir.. dulu kalau tyka tak txt mesti dia risau atau dia text tyka dulu. tapi sekarang? dia macam malas je kalau nak buat apa apa untuk tyka. tyka rasa tyka dah wujud dalam hidup dia..

hmm tapi tyka selalu kuatkan hati tyka. tyka cakap dia buat macam tu maybe ada sebab.. walaupun hati tyka sakit. air mata tak berhenti mengalir tyka tetap akan tersenyum :') mungkin salah tyka sebab sayang dia sangat. terlalu percayakan dia. sampai sanggup sakitkan hati sendiri :') hmm tyka selalu doa supaya tyka kuat dengan semua ni :') tyka memang sakit dengan semua ni. tapi bila tyka teringat cara dia layan tyka time tyka sakit time mula mula kitaorang kawan and couple buat tyka yakin yang dia memang sayang tyka. hmm kawan kawan tyka selalu tanya kalau dia tak sayang tyka macam dulu macam mana? sebab dia dah lain sangat. tyka jawab ' tak dia tak akan buat macam tu. hm sebab dia kata dia tak suka mainkan perasaan orang.' kalau dia memang tak sayang tyka lagi dia boleh cakap :') tapi sampai sekarang dia still cakap yang dia sayang tyka :') hmm walaupun cara dia sekarang nampak yang dia tak sayang tyka. tapi tyka try jugak kuatkan hati. tyka cakap dalam hati yang dia sayang tyka lagi.. hmm walaupun dia dah buat macam macam. buat tyka sakit hati tyka tetap akan jaga hati dia. jaga cara tyka berkawan dengan lelaki. honestly kawan kawan lelaki tyka cakap tyka dah sombong sekarang. hm tyka mintak korang. kita tetap kawan :') hm cukup tyka tahu korang sihat dari kawan kawan yang lain.. hmm tyka taknak buat dia sakit hati.. tyka taknak buat dia menangis lagi. tyka tak nak gaduh dengan dia lagi :'( hmm tyka sayang dia... hmm sampai sini je post tyka kali ni :') Assalamualaikum..