«»



Magic Word:
"Don't walk behind me; I may not lead. Don't walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend."

facebook twitter instagram













Alhamdulilah :')
Posted On Saturday, March 30, 2013 @ 5:14 AM| 0 comments
Assalamualaikum :') hai! dah lama jugak tyka tinggalkan blogg ni kan? tyka ada cerita baru.. kali ni post tyka pasal hilmy lagi. haha nak post pasal siapa lagi en?  hilmy jelah. sebab dia orang yang paling istimewa dalam hidup tyka :') ramai tanya tyka.. kenapa tyka still tahan dengan dia? kenapa tyka still nak teruskan relay ni? sedangkan dia selalu sakitkan hati tyka. always buat tyka menangis.. ada satu benda yang korang tak tahu pasal dia. satu benda tulah buat tyka sayang dia sampai sekarang :') dia lain sangat daripada orang lain. tyka jujur dia memang tak pandai nak tunjuk sayang dia dekat tyka. tapi tyka yakin yang dia sayang tyka :') dia memang tak pandai nak tunjuk sayang dia melalui txt or tweet. tapi dia tunjuk sayang dia bila depan depan and bila otp :')

malam 28.3.2011 (khamis) tyka memang dah buat keputusan nak break. sebab tyka rasa tyka dah give up sangat time tu untuk curi balik perhatian dia. sebab tyka rasa dah ada perempuan yang cuba untuk ambik perhatian dia. hari demi hari tyka tengok dia dengan perempuan tu makin rapat , lagilah tyka tak sedap hati  :') hm siapa tak risau kalau ada seseorang try rapat dengan boyfriend kita kan? takut kalau boyfriend kita  berpaling tadah. Takut boyfriend kita dah sayang dekat seseorang tuu.. itu yang tyka alami time tu :') tyka memang dah serabut sangat time tu.. dah tak tahu nak fikir apa.. Dalam fikiran tyka time tu cuma fikir hilmy dah start suka dekat perempuan tu.. nak tahu kenapa? sebab hilmy dah layan tyka lain sangat :') time tu air mata jelah yang jadi kawan baik tyka :'D

Time tyka tengah fikir betul ke keputusan yang tyka nak buat tu.. hilmy call tyka.. time tu ragu ragu nak angkat :') sebab tyka takut tyka akan lepas cakap " awak saya nak break.." lambat sangat tyka nak angkat call dia.. time dengar suara dia.. air mata tyka laju je mengalir :') dalam hati tyka. tyka cakap *boleh ke aku dengar suara ni lagi lepas ni* hm dia tanya tyka macam macam time tu :') tyka tak banyak cakap.. tyka cuma iyekan je apa yang dia cakap :') dia boleh tahu tyka menangis.. tyka cakap mana ada menangis. batuklahh.. tyka cover.. tapi dia tetap dengan pendirian dia. dia cakap ' tipuuuu.. macamlah i taktahu beza mana batuk.. mana menangis" okay.. time dia cakap macam tu. tyka dah telan air liur dah tahu nak cakap apa :') lidah tiba tiba kelu.. dah tak dapat nak menipu..

Air mata tyka makin lama makin laju :') hm time tu tyka cuma nak.. keputusan tyka tu jadi.. tapi tyka sendiri tak berani nak cakap :') hmm tyka buat keputusan nak break.. bukan sebab tyka dah tak sayang.. cuma tyka rasa dah tak ada guna tyka pertahankan hubungan ni.. kalau dia sendiri taknak hubungan ni berterusan :') tyka terlalu dengar cakap orang :') sampai tyka tak boleh nak fikir betul ke dia dah taknak hubungan ni :')

Sampai tengah malam.. tyka fikir :') dalam pukul 12:30-1 lebih dia explain semuanya.. tapi tyka tak percaya.. sampailah dia buat keputusan. suruh kawan dia yang bercakap dengan tyka. sebab dia cakap " kalau saya bagitahu bukannya awak percaya" izzat bagitahu semuanyaaa. sampai izzat cakap " tyka ada baca tweet dia dengan yazid? tyka cakap hahh? yazid? yazid mana? kenapaa? lepas tu izzat cakap.. tak baca eh? kalau tyka baca mesti tyka terharu. tyka dah tertanya tanya.. kenapa izzat cakap macam tu. tyka tanya izzat kenapa? lepas tu izzat cakap. yazid bagitahu hilmy yang tyka ada orang lain.. time tu hati tyka memang dah macam gunung berapilahh kannn. siapa pulak lah orang lain tuu? lepas tu izzat cakap.. jangan lah gaduh gaduh.. lepas tu izzat tanya kenapa tyka cemburu? tyka cakap tyka cemburu ramai perempuan yang tegur dia.. lepas tu izzat cakap alah dorang kawan je.. jangan lah fikir lain. dah dah tak yah cemburu. korang jaga je relay korang. korang dah lamaa. dah 1tahun 6bulan kan? tiba tiba telefon tu mati... izzat terus whatsapp tyka.


izzat : hmm tyka , percayalah hilmy takkan curang :')
tyka : hmm.. tyka percaya .. tapi kadang kadang bila nampak dia layan perempuan tu.. rasa lain macam. tu takut.. hmm
izzat : tak, seriously kesian dia lah dia. dia balik dari kvas nak happy , that's wht dia keluar. dia nak keluar dengan tyka tak boleh, act dia setia lah...


Lepas izzat whatsapp tyka macam tu. tyka terus cari tweet hilmy dengan yazid :') Ya Allah.. hilmy marah sangat yazid cakap macam tu :') dari situ tyka dapat rasa hilmy memang sayang tyka :') malam tu memang tyka mintak maaf dekat hilmy sebab tyka fikir dia bukan bukan. tyka kuat cemburu :') but alhamdulilah sekarang kitaorang dah okay :'D dah macam dulu balik. Dia layan tyka baik sangatt :') ini yang tyka tunggu selama ni :')

Tadi tyka jumpa dia.. ya Allah rindunya nak gurau gurau macam dulu. alhamdulilah tadi dapat gurau gurau macam dulu :') hm ni gambar tyka dengan dia tadi. Allah je yang tahu betapa happynya tykaa :')
                                                               30.3.2013 (sabtu)